[INGYENES ÖSSZEFOGLALÓ TANULMÁNY]

4 Tipp a tökéletes üzleti képzés kiválasztásához

Hogyan tudja eldönteni, hogy milyen üzleti képzésre van szüksége Önnek és kulcsembereinek?

Ebben az anyagban összeszedtem Önnek, hogy mi az a 4 legfontosabb kérdés, amelyeket fontos megválaszolnia üzleti képzés választása előtt, hogy valóban eredményes legyen a képzés. 

Többek között választ kap arra, hogy: 

Miért is hasznos a képzés/fejlesztés?

Kit és hogyan érdemes fejleszteni?

Miért kell és hogyan érdemes kulcsemberét támogatni?

Zárt vagy Nyílt képzési program megfelelő Önnek?

Kattintson a gombra az ingyenes tanulmányért!

KÖRVÉLYESSY GÁBOR – Az Upskills Akadémia alapítója

Misszióm, hogy olyan fejlesztési programot készítsek, ahol tudatosan felépített, interaktív képzési akadémiával, professzionális vendégelőadókkal biztosítjuk a hazai cégvezetők pénzügyi és időbeli szabadságát.

Mindezt úgy, hogy a vezetők és az értékesítők képzésére fókuszálunk. Hiszen, ha egy cégvezető fejleszti kulcsembereit, egyszerre nő a szabadsága és cége bevétele.

Mit mondanak rólam azon Ügyfelek, akikkel már dolgoztam együtt?

“Gábor remek ajánlólevéllel érkezett hozzánk, hiszen a társcégünknél korábban bevezetett és rendkívül sikeres program kidolgozásának és megvalósításának oszlopos tagja volt.

Az első pillanattól megtalálta vállalatunk – valamennyi szintjén szóló- hangját és Gábort őszinte, tárgyilagos mégis empatikus kommunikációja hatására a kollégák örömmel és nyitottan fogadták bizalmukba.

Ez nagyon erős alapot adott a fejlesztési igények megértéséhez, ami egy jól kidolgozott, egymásra épülő és ezért biztos rendszerben vállhatot megvalósíthatóvá.”

Prágai Zita

HR vezető, BorgWarner Oroszlány Kft.

“Sokan keressük, mivel tudunk előbbre jutni, színvonalasabb szolgáltatást nyújtani, előbbre jutni a szakmánkban, vagy éppen, hogy hogyan tudnánk jól érezni magunkat a bőrünkben a munkánk során.

Nos, ehhez kaptam segítséget-kóstolót Gábortól egy etikai tréningen, ahol hamar olyan benyomások értek, hogy elsősorban a szemléletünket, hozzáállásunkat kell formálni.

Hogyan kell jól kommunikálni, hogyan kell jól ösztönözni, jól együttműködni, s mindezt hogyan kell tisztességesen, etikusan, az emberben mindig az embert, és nem csupán eszközt, néha ellenfelet látni.

Mindezt lelkesen, barátságosan, ösztönzően, gyakorlatiasan tudta bemutatni.”

Németh Gábor

Építőmérnök, tervező, Hidro-Plan Kft.

“Egyéni beszélgetésem Gáborral megdöbbentett engem. Olyan dolgokról beszélt, ami első hallásra érdekes volt, de számomra elérhetetlen. De két fontos dologra a mai napig emlékszem:

1. Ha az ügyfél beleköt valamibe elsőre gondoljam végig a lehetőségeket, és ne adjak többet, mint annyit, ami megoldást ad a problémára.

2. Ha kifogásokat mondanak, akkor válaszom előtt kérdezzem meg, hogy pontosan mit gondol. Ezek alkalmazásával egyértelműen pénzt, munkaidőt tudok megtakarítani! Köszönöm”

Méhész Károly

Kivitelező, Építési vállalkozó

Kérje az ingyenes tanulmányt és mérje fel egyszerűen, hogy valójában milyen képzésre van szüksége Kulcsembereinek!