Ebben az anyagban összeszedtem Önnek, hogy mi az a 4 legfontosabb kérdés, amelyeket fontos megválaszolni üzleti képzés választásakor. Úgy készítettem el az anyagot, hogy közben gyakorlati példákat is mutassak Önnek. Mivel az Upskills Akadémia képzéseit úgy építettük fel, hogy a legjobban támogassa az anyagban is bemutatott elemeket, ezért általában ezekről a képzésekről fogok példákat mutatni.

}

Olvasási idő: 15 perc

I. A Fejlesztés fontossága – azaz miért is hasznos a fejlesztés?

Ebben a részben szeretném Önnek összefoglalni 3 aspektusból (kicsit részletesebben), hogy valójában miért fontos a fejlesztés. A végére látni fogja, hogy hogyan képes valódi versenyelőnnyé válni, ha van képzés és fejlesztés egy cég életében.

#1 – Cége szempontjából:

Minden cég elindult valamikor, amihez az kellett, hogy a benne dolgozó(k) új feladatokat végezzenek, mint korábban. Ennek a folyamatnak általában a belső motiváció adja a mozgatórugóját.

Ezt a lendületet csak akkor lehet visszahozni, ha szorongat a konkurencia vagy új célokat tűz ki a tulajdonos. Ilyenkor változtatni kell a munkatársak hozzáállásán és tudásszintjükön legyen az készség, vagy szakmai fejlesztés.

Miért hasznos a fejlesztés a Cégnek?

Röviden összefoglalva akár lendületben van a cég, akár nehézségekkel küzd, új energiát kap a fejlesztés által, amely gyorsabb, eredményesebb és nyugodtabb működést hoz.

Mégis három dolog, ami miatt nem fejlesztenek cégek:
Q

Nincs rá idő:

„Nem tudom kivenni a munkatársat 1 napra sem. A szabadságot sem tudom kiadni, nemhogy még plusz napokra kiszakítsam a munkából!”

Q

Nem alkalmazzák a tanultakat:

„Ha képzésen is volt munkatársam, akkor is nagyon hamar visszazökkent minden a régi kerékvágásba.”

Q

Nincs rá anyagi fedezet:

„Nincs arra pénz, hogy képezzem munkatársaimat. Ha van havi megtakarítás, akkor azt inkább kifizetem számukra, jobban örülnek neki.”

Az Upskills Akadémiával forradalmian megváltoztattuk a fejlesztések minden paraméterét, így az idő, az alkalmazhatóság és az anyagi fedezet problémáját is megoldottuk.

#2 Tulajdonos szempontjából:

A cége elindulásának első éveiben mit gondolt? Hogyan cselekedett? Ehhez képest most mit tesz?
A cég alapításánál általában a tulajdonost nagy lelkesedés és alacsony tapasztalat, jelenleg nagy valószínűséggel nagy tapasztalat és a kezdetihez képest alacsonyabb lelkesedés jellemzi.

Ebből is adódóan sok esetben tapasztaljuk, hogy a tűzoltás már nem is alkalmi helyzet, hanem akár hetente ismétlődő vagy napi égető feladat.

Miért hasznos a fejlesztés a Tulajdonosnak?

Tulajdonosként több nyugalmat és nagyobb stabilitást tud elérni, mivel csapata egyre jobb és jobb. Átértékelődnek és hatékonyabbak lesznek a munkafolyamatok. A jobb munkaerő
nagyobb felelősséget tud vállalni, így Önnek több ideje marad a hozzáállás javítására és a stratégia kialakítására.

#3 Munkatársak szempontjából:

A munkatárs a legtöbb esetben azt gondolja, hogy sok a munka és kevés a fizetés. Ez természetes dolog, de ezen érdemes javítani. Sok esetben a vezető a fizetésen nem tud, vagy a piaci körülmények és gazdasági okok miatt nem akar változtatni.

Ismert, hogy a fizetés megemelése csak akkor ad hosszútávú motivációt, ha azt minden hónapban növeli.

Ha nem tudja magas szinten tartani a fizetést, akkor egy képzés, a tudás fejlesztése, az új helyzetben való gyakorlás, sokat tud javítani a munkatárs hozzáállásán.

Miért hasznos a fejlesztés a Munkatársaknak?

Új készségek megismerésével és begyakorlásával a munkatárs eredményességet ér el. Azaz hatékonyabb a munkában, ami ha csak azt jelenti, hogy 10 perccel kevesebbet kell dolgozni ugyanannyi pénzért, vagy ugyanabban a munkaidőben több pénzt lehet keresni, akkor már komoly előrelépést tett a “sok a munka és kevés a pénz” problémára.

Ezen aspektusok mentén építettük fel az Upskills programokat, ahol az Upskills Akadémiák professzionálisan biztosítják a munkatársaknak a motivációt és a készségfejlesztést, és az Upskills Cégvezetői Támogató Program pedig megadja a kulcsot a Munkatársak és a Tulajdonos/Cége sikeres összehangolásához.

Az Upskills Akadémián a professzionális, szakmai vendégelőadókkal együtt azon dolgozunk, hogy minden fejlesztési lépést átbeszéljük, példákat, helyzeteket mutassunk, irányokat javasoljunk, és azokat begyakoroltassuk, hogy az ön befektetése többszörösen megtérüljön. 

Jelentkezzen egy ingyenes telefonos konzultációra, hogy megismerje az UpSkills Akadémia képzéseinek részleteit és megtudja, hasznos lenne-e valamely képzési program Önnek vagy Kulcsembereinek!

II. A cége működésére és eredményességére fókuszálva – kit és hogyan érdemes fejleszteni?

Ebben a részben kiemelem a beosztott vezetők, az értékesítők feljesztését és egyedülálló módszertanunkat.

#1 Beosztott Vezető Fejlesztése:

„Kiváló vezetőkkel cége önállóvá válik”, ezzel kezdjük a honlapon a kommunikációt leendő partnereinkkel.

Kiváló vezető akkor lesz valaki, ha tudatosan, a szerepének megfelelő felelősségtudattal és körültekintéssel végzi vezetői feladatát. Nézze meg, hogy mik is azok a pontok, amelyekben beosztott vezetői biztosíthatják az Ön és Cége egyre jobb működését:

Szerep tisztázás:

Képes definiálni a felelősségi körét, azt elfogadtatni és abban irányítani az embereit. Vállalja a döntéseit, kiáll a cég, a vezetés és az emberek érdekeiért is amennyiben az az eredményességet javítja.

Példamutatás:

Amit gondol, azt mondja, és aszerint cselekszik. Tudja hol vannak a határok és azt betartva betartattja beosztott dolgozóival.

Vezetői kommunikáció:

Képes az elvárásait úgy megfogalmazni, hogy az emberek mellé állnak és segítik munkáját felső kényszer nélkül. Ezáltal csökkenti a félreértésekből adódó frusztrációt, tűzoltási folyamatokat, túlórát és hibázást.

Motiváció:

Ismeri az embereit, tudja kit mi motivál, és biztosítja azokat a körülményeket, amelyekben eredményes munka végezhető.

Elemzés:

Képes arra, hogy folyamatosan ellenőrizze az eredményességet, az odáig vezető utat, és elemzései után újító megoldásokat javasol.

Miért érdemes ezt a programot választani?
Z

A tréningjeim elején kétkedve érkező résztvevőktől a programom végén mindig azt kapom, hogy „bárcsak te lettél volna az első oktatóm”! Azért kapom ezeket a visszajelzéseket, mert igazi lendületet, „felébredést”, motivációt és hiteles szakmaiságot nyújtok nekik. Ezt biztosítjuk előadóimmal, vendégelőadókkal az Akadémián.

Z

Online csoportos szeminárium gazdaságossága van ötvözve a kiscsoportos feladatmegoldással, ami a legjobb „kombó”, hogy a szakmaiság és a befektetés a lehető legjobb egyensúlyban maradjon.

Z

Cégvezetői támogató program pedig hab a tortán, hogy a fejlesztés minden oldalról biztosított legyen.

Nézze meg részletes VEZETŐI anyagunkat az upskills.hu/vezetoi-akademia oldalon, és döntsön, hogy az Ön számára kifizetődő-e ez a program! 

#2 Értékesítő Fejlesztése:

Szupersztár értékesítőkkel irigylésre méltó árbevétel növekedés” – Ezzel a mondattal mutatjuk be az Értékesítői Akadémia képzésünket ezen az oldalon.

Értékesítője akkor lesz szupersztár, ha a személyisége, motiváltsága, értékesítési képessége megfelelő, és emellett saját szakmájának ismeri minden részletét. Mindegyik terület kimagasló ismerete szükséges a kimagasló eredmény eléréséhez.

Mit adunk az Upskills Értékesítői Akadémián, hogy mind a 4 területen fejlesszük kulcsemberét?

$

1) Személyiségére – amely a legnehezebben fejleszthető példamutatással hatunk. Mind az előadó, mind a vendégelőadók, és nem utolsó sorban a résztvevők, akiket nem ismer. Ebben a környezetben azt tapasztalja, hogy értékesítőként hogyan gondolkodunk, hogyan kommunikálunk, és hogyan cselekszünk az online képzés során. Erre a Cégvezetői Támogató Programban adott tanácsok, és ezáltal a Cégvezető mentori példamutatása teszi fel a koronát.

$

2. Motiváltságára – úgy hatunk, hogy gyakori ismétléssel és tapasztalatcserével a komfortzónán kívül eső feladatok is megvalósíthatóak lesznek. Az online alkalmak idejének 50%-ban a saját helyzetükben biztosítjuk a gyakorlást és a tanulságok összegyűjtését.

$

3. Értékesítői képességére – tudásrendszerezést adunk az értékesítői technikák elsajátítására. Meglévő tudását az első alkalmak során megtapasztaljuk, és ahhoz, hogy tökéletesen tudja az értékesítést végrehajtani, lépésről lépésre beillesztjük az eddig szerzett tapasztalatait az értékesítési folyamatba, hogy észrevétlenül egyre jobb legyen. És ezen gyakorlatorientált alkalmakat az üzleti képzés során a szakma ajánlása szerinti 9 alkalomról 20 alkalomra növeltük.

$

4. Szakami tudásának erősítésére – olyan helyzetgyakorlattal fókuszálunk, ahol az értékesítés során több alkalommal is a “szakmáról” kell tanúbizonyságot tenni. Mind az ügyfélhez való bejutásnál, mind az ajánlattétel, érvelés és kifogáskezelés során komoly szakamismeret szükséges a sikeres továbblépéshez. Ezek kidolgozására otthoni feladatokat kapnak kulcsemberei.

Miért velünk képezze Értékesítőit?

Amikor egy 30 éves tapasztalattal rendelkező értékesítőnél sikerül elérni, hogy a program végére motivált lesz és fásultságát hátrahagyva ötleteket gyárt és feladatokat old meg, akkor azt mondhatom, hogy volt értelme számára is a programnak.

Sok olyan emberrel találkozom képzéseimen akik valahol megakadtak, nem tudtak továbblépni, és az Akadémiát pont azért kezdem el, hogy az új értékesítőkben lévő lelkesedést és a régi értékesítőkben lévő tapasztalatot, a rendszerezett tudásátadás közben, egymással ki tudják cserélni, és motiváltabban kezdjenek bele a heti teendőkbe.

Nézze meg részletes ÉRTÉKESÍTŐI anyagunkat a upskills.hu/ertekesitoi-akademia/ oldalunkon, és döntsön, hogy az Ön számára kifizetődő-e ez a program.

#3 Fejlesztési Módszertana:

Az Upskills Akadémia víziója elérhetővé tenni mindenki számára a professzoionális alkalmazásba ültethető képzéseket.

Ennek módszertana 5 pontban foglalható össze:
$

Szakmai vendégelőadókkal és professzionális trénerekkel szélesítjük a résztvevők tudását.

$

Munkaidőben, de nem a munka rovására tartjuk az online alkalmakat.

$

Az alkalmazásba ültetéshez kétszer 10 héten kereszül adunk impulzusokat.

$

50%-ban gyakorlunk az alkalmakon.

$

Cégvezetőt támogatóként bevonjuk a programba (Cégvezetői Támogató Program).

Mit is jelentenek ezek a gyakorlatban:
A

Gyakorlatban és referenciák által igazolt, alkalmazható tudást adunk.

A

Rendszerezett tematikát biztosítunk: Lépésről lépésre felépített, egymásra épülő, egymást támogató eszköztárat adunk át, amelyet aktuálisan a csoportra adaptálunk, és minden alkalommal az időnek 50%-ban gyakortatunk.

A

A napi munkarendet a fejlesztés nem zavarja meg, mert a programok a kezdési időponttól számított következő 10 héten, azonos napon, hetente 2,5 órában biztosítunk.

A

3+3 hónapon át tartó programot adunk egy hagyományos 2 napos tréning helyett, ami amellett, hogy jóval drágább céges szinten, az ottani résztvevők legtöbbje már a 3. napon 50%-ban, a 10. napon 70-90%-ban elfelejtenek.

Azaz:

Programrész I-ben (első 3 hónap): Interaktív, online és gyakorlatorientált rendszerszemléletű fejlesztést 10 alkalommal. Már az első alkalomtól azonnal hasznosítható tanácsokat, megoldásokat, amelyek szakmai vendégelőadóink tapasztalataiból adódnak össze.

Programrész II-ben (második 3 hónap): Egyéni gyakorló feladatokat küldünk a regisztrált résztvevőknek 10 alkalommal, amelyek önállóan elvégezhetők a tanultak alapján. A feladatok a napi rutinba történő beépülést, így az alkalmazást erősítik meg.

Mit veszít, ha nem jelentkezik?

Annyira biztosak vagyunk abban, hogy hasznos lesz kulcsemberei számára a képzés, hogy 100%-os pénzvisszafizetési garanciát vállalunk!

Amennyiben úgy látja Ön vagy kulcsembere, hogy egy cseppet sem hasznos a képzés és csupán időpocsékolás, írjon nekünk egy levelet legkésőbb a 2. alkalom napján és gondolkodás nélkül visszautaljuk a befizetett összeget.

Így az egészben csak annyi kockázata van, hogy lemaradnak róla a Kulcsemberei és minden marad a régiben…

Nézze meg részletes programjainkat az upskills.hu oldalunkon, és döntsön, hogy az Ön számára kifizetődő-e ez a program.

III. Támogatásban a hatalom – azaz miért kell és hogyan érdemes kulcsemberét támogatni?

Ebben a részben a fejlesztés fenntarthatóságát fejtem ki. Ha eldöntötte, hogy szervezete kulcsembereit fejleszti, akkor ezzel párhuzamosan új irányokat is ki kell jelölnie. 

A siker Ön nélkül elképzelhetetlen. Fejlesztés során önállóan az emberek csak pár %-a képes implementálni és alkalmazni az új tudásanyagot. A külső támogatás, azaz a képzés megadja és segíti, a cégvezetői támogatás és iránymutatás meg biztosítja az új ismeretek alkalmazását a mindennapi munkában.

Így Önt is azzal bíztatjuk honlapunkon, hogy „Támogassa kulcsembereit, hogy azzal foglalkozhasson, amivel csak szeretne”. Ezzel a programmal, megálmodott céljainak elérésében tudunk segíteni, hogy a kulcsemberek fejlesztéséből a maximumot tudja kihozni.

Engedje meg, hogy bemutassam, miért kulcsfontosságú az Ön speciális támogatása és iránymutatása kulcsemberei részére a fejlesztés során:

#1 Emberi alaptermészet működése:

Az emberek kapcsolatorientált, emocionális lények, így a külvilág, a visszajelzések, a megerősítés, a támogatás nagymértékben hozzájárul a boldogságukhoz. Abban a helyzetben boldogabbak ahol ezeket megkapják, és ekkor érzik jól magukat. Ahol ezt nem tapasztalják, ott valamilyen kényszer hatása miatt vannak, legyen az fizetés, szigor, elvárás vagy egyéb.

Az első esetben önmagát felülmúló teljesítésre képes az ember, míg a másodikban javarészt alulteljesít. Így Ön a Cégvezetői Támogató Program folyamán kapott ötletek, tippek és információ alkalmazásával ezt a támogatást könnyen, mindenféle erőfeszítés nélkül meg tudja tenni. Így kulcsemberei jobban fognak teljesíteni.

#2 Tudásanyag tömörítve:

Amikor cégvezetőként irányt mutat, akkor rendelkezésére kell álljon a szükséges információ. Ismernie kell azt a tudásanyagot, amit megkaptak – aminek a legjobb módszere, ha Ön is részt vesz a programon és gyakorlati tudást szerez – plusz információval kell rendelkeznie, hogy ötletekkel, tippekkel tudja a napi alkalmazást támogatni.

Ezt a tudásanyagot minden alkalom után röviden, tömören az ön rendelkezésére bocsátjuk, és további egyéni konzultációt illetve kiemelt coachingot is igényelhet, hogy jobban irányítsa, támogassa kulcsembereit.

Mit ad az Upskills Cégvezetői Támogató Program?
Z

BASIC programként, az Akadémiák Cégvezetői Támogató rendszerét.

  • Legfontosabb fejlesztési pontok prezentációját.
  • Hozzájuk tartozó Támogatói iránymutatást.
  • Akadémiai tematikánként videós támogatási helyzeteket, anyagokat.
  • Konkrét ötleteket, tippeket a fejlesztés támogatásához.
Z

PLUS programként a részvevőinek egyéni fejlesztési tanácsadását.

Z

VIP programként speciális egyéni Coachingot, ahol a fókusz a cégvezetői célok elérése.

Az Upskills Cégvezetői Támogató Programot, az Akadémiával párhuzamosan indítjuk, és az online képzés alatt, már egy beíratott kulcsemberétől érdemes Önnek is megrendelni.

#3 Rendszeresség, tudatosság:

Ön is, én is, munkatársai is úgy tanulnak meg egy új dolgot, legyen az szakma, speciális feladat, vagy készség, ha sokszor elismétlik. Egy targoncás sem képes arra, hogy tapasztalat nélkül ugyanazt teljesítse, mint a tapasztalt kollégája.

Az Akadémián az ismert 2×10 alkalom pontosan azért ennyi, hogy mind a programon, mind a való életben a gyakorlás által kulcsemberei kommunikációja, viselkedése megváltozzon. Ennek támogatására biztosítunk Önnek egy nyomonkövetési naplót, amely segíti a folyamatos fejlesztést.

IV. Zárt vagy Nyílt képzési program megfelelő Önnek? – Azaz melyik a legjobb választás?

A végső döntés előtt meg kell határozni, hogy Zárt (azaz egyedi, testreszabott) vagy Nyílt (azaz a résztvevők több cég hasonló munkatársai) képzés mellett dönt a fejlesztés során. Ebben az összegzésben ezt a dilemmát segítem megoldani.

#1 Tervezés és végrahajtás:

Egyet biztosan ne tegyen, soha ne vegyen olcsó, Zárt, azaz cégre szabott készségfejlesztést. Erről egy történet jut az eszembe a tűzifáról:

Az ember tűzifát akar venni, és a környéken lát egy tűzifával megrakott autót, oldalán eladó felirattal. Emberünk megtudja, hogy 30%-kal olcsóbban adják, és még be is pakolják. Lemérnek egy hordó fát: 85 kg. 80 kg/hordóban meg is egyeznek.

Sokan dolgoznak az autón így gyorsan telik a hordó fával, és ezért hamar felépül a farakás is a kertben, így nagyon elégedett emberünk. Amikor fizetni kell a hordónkénti árat, érzésre kicsit sok jön ki, de egy kiskorú gyereket állítottak oda számolni, hogy hány hordónyi fa került a kertbe, csak nem tévedett.

Elhajtanak fizetés után, és akkor szép lassan szembesül emberünk azzal, hogy nem a számolással, hanem a súllyal verték át. Vizes fa, hordóba téve – sokszor nem lemérve – lehet csak 30-50kg volt/hordó. Így nem kevesebbet, hanem többet fizetett a téli melegért. 

Ez a készségfejlesztésben is így működik. Ha nagyon “kedvező” a Zárt program díja, akkor annak az Ön cégében való alkalmazhatósága erősen megkérdőjelezhető.

Ha fejleszteni szeretne, akkor érdemes mihamarabb eldönteni, hogy nyílt vagy zárt képzési folyamatban indítja el a folyamatot. Nincs jó vagy rossz, inkább a cégnek való megfelelőség, érzelmi döntés, száraz paraméterek alapján lehet választani.

#2 Zárt képzési program:

Az ilyen típusú képzési programok cégen belüli megvalósításának előnyei:

N

100%-osan testre szabható.

N

Csak azokat a problémákat dolgozza fel, amelyek megjelennek.

N

Képes a hatásokkal is foglalkozni, azaz a csoportot befolyásoló tényezőkkel is számol, mint például a vezető, támogató osztály, kollégák, stb.

N

Nagyobb bizalom szerepléseknél, szituációknal (kezdetben).

N

Nagyobb létszámnál sztenderdizálható.

N

Belső tréner igény szerint kinevelhető.

N

A program nagyon nagy létszám esetén digitalizálható.

#3 Nyílt képzési program:

A Nyitott, azaz cégen kívüli képzési programok az Ön cége számára biztosított előnyei:

Z

Jelentősen kisebb költség egy cégre nézve.

Z

Más cégtől jövő tapasztalat, új tudás és piaci működés megismerése.

Z

Sokkal valósághűbb szituációk.

Z

Sokkal direktebb és szélesebb spektrumú visszajelzések.

Z

Komoly AHA élmények, megdöbbenések.

Z

Networking.

Mi alapján döntsön egyik vagy másik képzési program mellett?

Összességében azt tanácsolom önnek, hogy ha komoly, hosszútávú fejlesztésre szánta el magát, akkor egyedi, cégre szabott ZÁRT képzést indítson el, minimum 1 éves együttműködéssel. Ez a fejlesztés az előkésztés, a programok, és a csoportok számától függően több hónapos felsővezetői fizetésnek megfelelő összegtől kezdődik.

Amennyiben kis lépésekben akar haladni, és nincs egy tréningcsoportnyi embere (normál csoport 10-12, kis csoport 5-6 fő), akinek a fejlesztését egyszerre meg lehet oldani – és alacsony költségkerete van képzésre – a jól megválogatott nyitott képzések a megfelelők az Ön számára.

Fontos, hogy minden képzés akkor ér valamit, ha azt a résztvevők a munkahelyen alkalmazzák is. Minél nagyobb ennek a fókusza az ajánlatban, annál valószínűbb, hogy olyan fejlesztést kap, ami ezt támogatja. Ezt érdemes preferálni kiválasztáskor, mert csak az új dolgok alkalmazása hoz Önnek és cégének fejlődést, sikert mind működésben, mind eredményben.

Akadémiánk elősorban nyitott programokat szervez, de együttműködünk zárt programokat szervező fejlesztő cégekkel, és kérésre egyedi, akár sikerdíjas programokat is biztosítunk.

Had ajánljam blogunkat https://upskills.hu/blog/, ahol folyamatosan teszünk fel szakmai tartalmakat, hogy ezen a képzési tengerben könnyen el tudjon igazodni. 

Ha személyreszabott javaslatokra, segítségre van szüksége a döntéshez, akkor javaslom, hogy jelentkezzen egy ingyenes telefonos konzultációra, hogy megismerje az UpSkills Akadémia képzéseinek részleteit és megtudja, hasznos lenne-e valamely képzési program Önnek vagy Kulcsembereinek!

A cikk szerzője:

A legjellemzőbb rám az „Álom megvalósító”. Sok álmom volt, amit senki se hitt el, hogy képes leszek megvalósítani, de megcsináltam! 

Megálmodtam, hogy HR igazgató leszek, a semmiből lesz egy házam, kimagasló fizetésem lesz, álmaim motorján szelhetem az utakat, lesz passzív jövedelmem, stb… 

Ezekből fakadóan gondolom úgy, hogy nem csak egy csapatnak, hanem annak vezetőjének, és a cég ügyvezetőjének is a képzési program szerves részét kell képeznie, hogy a tervezett fejlesztések, a „megálmodott” jövőbeli működés ne álom maradjon, hanem megvalósuljon.

KÖRTVÉLYESSY GÁBOR

Az Upskills Akadémia alapítója

UpSkills megoldások

Nézd meg, hogy milyen módon tud segítségedre lenni az Upskills Akadémia